Ik ga op reis en ik neem mee...

06-07-2023

Wat je hier ziet, is de eerste fase van mijn inpakplan: we verzamelen op tafel wat we mee willen nemen. In fase 2 begin ik onrustig te worden door de stapel spullen en begin ik ze te sorteren op kleur, op grootte, op nut,... Wat ik daarmee bereik, is alleen maar meer stapeltjes. Fase 3 dan: we proppen de koffer vol onder het motto "wat we niet bij hebben, kopen we ginder."

Bij mij gaat dat vaak gepaard met stress, dat inpakken. Ik voel onzekerheid bij de hoeveelheid spullen, hebben we wel genoeg mee? Wat als het eens koud wordt? Zijn regenlaarzen nodig? En het straffe is! Wanneer ik ter plaatse aan die inpakfases begin voor de terugreis, concludeer ik telkens opnieuw dat de helft van die kofferinhoud... niet gedragen of gebruikt werd! Kendet?

Zeker wanneer je een huisje huurt, heb je de neiging om je inboedel integraal mee te sleuren. En, merk je ook op dat de meeste spullen die je in de koffer propt voor de kinders zijn?
Doorgaans heb je mooi weer op vakantie en brengen zwembaden en quad-tochtjes voldoende plezier met zich mee. Maar wat op een minder mooi weer dag? Of, wil jij gezellig op restaurant met z'n allen en liever zonder tablet? En hoe overleef je in hemelsnaam die autorit naar je reisbestemming?

aap normaal Weet raad! In onze wiebelwinkel en in onze webshop vind je heel wat leuks om je kids (en jezelf) te entertainen thuis, onderweg of op reis.

  • De spelletjes van Smart Games zijn compact, educatief en houden je kind wel even zoet.
  • In het assortiment gezelschapsspelletjes vind je piepkleine doosjes vol speelplezier: Saboteur, Mimiq, Regenwormen, Vlotte geesten,... Voor alle leeftijden vind je zo'n doosje pret.
  • Om de autorit draaglijk te maken, kan je je kind één van onze friemelaccessoires aanbieden: de Tangle Relax, het octopuskussen of kleine, modieuze kauwsieraden.
  • Kies samen een leuk boekje uit want zeg nu zelf: "Ik ga op reis en ik neem mee... een boek!"

Heel veel succes met pakken maar vooral... fijne vakantie!