kindercoaching & gezinsondersteuning

praktische info

Wordt jouw kind uitgedaagd op vlak van leren of voelen? Twijfelt ie vaak aan zichzelf? Of gaat vriendjes maken moeizaam? Weet je kind niet zo goed hoe om te gaan met wat ie voelt? En, vind jij als ouder het soms moeilijk om alle ballen in de lucht te houden? Maak je je zorgen om je kind? Kom eens langs en praat erover.


Voor kinderen:

 • emotie-coaching bij kinderen: kinderen leren emoties benoemen (emotionele geletterdheid), ontdekken wat zij nodig hebben (benoemen van behoeften) en leren grote gevoelens te reguleren (beheersing).
 • hé, dit ben ik: kinderen leren zichzelf kennen en naar waarde schatten (de kracht van elk label)
 • hé, dit kan ik: kinderen komen in contact met hun talenten
 • hé, dit leer ik: trainen van executieve functies via spel

Voor ouders:

 • opvoedingsondersteuning: verbindend opvoeden & positieve communicatie met je kind (hoe ga ik om met mijn kind)
 • ondersteuning in de educatieve opvoeding: schoolkeuzes, testing, omgaan met diagnoses
 • help, ik ben ouder én hoogsensitief: mild voor jezelf & de sterktes van hoogsensitiviteit

Wanneer?

Voor kindercoaching en gezinsondersteuning maak je best een afspraak. Een coaching duurt zo'n 45 minuten + 5 minuten korte briefing.

Wie?

 • voor kinderen van 6 tot 12 jaar en voor hun ouders
 • door een kinder- & gezinscoach

Waar?

Ik ontvang jullie graag in onze praktijk.

In overleg met en mits toestemming van de school van je kind, kan de ondersteuning ook plaatsvinden op school. De tarieven blijven hetzelfde mits een kilometervergoeding aan 0,42ct/km.

Hoe?

Een coaching-traject begint met een kennismaking en een intakegesprek met de ouders Het is immers belangrijk dat we elkaar vertrouwen en dat het klikt. We zoomen in op wie we zijn: jullie als gezin, je kind als individu en ik als coach. Het is niet de bedoeling dat je kind hier bij is; zo kunnen jullie open en eerlijk praten over de situatie en kan ik gerichte vragen stellen over je kind en de uitdagingen die jullie ervaren. Samen bekijken we welk doel we willen behalen, wat daarvoor nodig is en stippelen we het verdere coaching-traject uit. 

Tijdens de coachingsessies ga ik oplossingsgericht te werk.

 • Via spelletjes en gesprekken op kindermaat ga ik met jouw hartendief op zoek naar wat ie nodig heeft om de situatie te veranderen en/of naar antwoorden op diens vragen. ik vertrek altijd  vanuit de kwaliteiten van een kind! Bij deze gesprekken zijn de ouders niet aanwezig. Wel koppelen het kind en ik na elke sessie even terug naar de ouders. Een minimum van 3 sessies is aan te raden. Soms heeft een kind wat tijd nodig om open te bloeien. Uiteraard kan elk traject uitgebreid worden.

 • Ook ouders kunnen een traject volgen. Ik bied hier vaak enkel een luisterend oor en denk samen met jullie mee na over hulpmiddelen, kleine tips & tricks om thuis toe te passen. Een kind staat nooit alleen; het is daarom belangrijk om ook te durven kijken naar hoe jij je voelt als ouder/volwassene en naar de thuissituatie. 

Een traject sluiten we af met een afrondingsgesprek: Hoe kan het nu verder? Is het doel bereikt? Wat hebben jullie geleerd en wat nemen jullie mee?*

* Soms kan het zijn, omwille van allerlei factoren, dat we het beoogde resultaat niet behalen. Ik verbind me er dan toe om samen met jullie te zoeken naar geschikte hulpverlening.

tarieven

Tarieven zijn incl. 21% btw en hanteerbaar vanaf 1 maart 2024.

kennismakingsgesprek

met kind

gratis

kennismaking & intakegesprek

met ouders (ong. 60 minuten) + voorbereiding op het begeleidingstraject

48,00€

coaching met kind

duur: 45 min.

45,00€

ondersteuning van ouders of het gezin

duur: 60 min.

60,00€

online/telefonisch instant advies of luistergesprek

30,00€