Finn & Nora gaan naar een buitengewone school

De schrijfster van dit boekje is Jorien. Net als ik en vele anderen, heeft zij gewone bijzondere kinderen. Voor haar zoontje bracht de overstap van het reguliere onderwijs naar een buitengewone school, soelaas. Het was even slikken voor hen en hun beslissing ging niet over één nacht ijs maar zij wisten als gezin dat het de juiste weg was voor hun kind. Hem, maar ook zichzelf, voorbereiden op deze overstap ging moeizaam: woorden schoten tekort en er was weinig ondersteunend materiaal. Dus ging Jorien zelf een boekje maken!

"Finn en Nora gaan naar een buitengewone school" is een prachtig, toegankelijk boek waarin Finn en Nora aan hun beste vriendjes vertellen wat er zo bijzonder is aan hun nieuwe school. Ze loodsen ons op een lieve manier door de werking van het buitengewone onderwijs en geven ons inkijk in de gevoelens van een kind wanneer het van school gaat veranderen.

Dit boekje is uiterst geschikt voor alle ouders die voor deze moedige beslissing staan, voor leerkrachten, voor therapeuten en vooral...voor de kinderen zelf. 

17,99 €