inschrijven zomerkampjes

Kampdagen juli

maandag 4 - dinsdag 5 & donderdag 7: we reizen door Amerika

Onze reis begint in Amerika! We wanen ons Hollywood-ster voor één dag en maken onze eigen film. We koken Mexicaans dus haal je sombrero maar boven! Net zoals de Indianen bouwen we een heuse totempaal. We ontdekken het regenwoud en gaan de ecologische toer op met ons eigen gemaakte papier!

maandag 11 - dinsdag 12 & donderdag 14: we ontdekken Afrika

We reizen door naar Afrika! We maken maskers en muziekinstrumenten en bootsen de geluiden van de jungle na. We trekken door de woestijn en dansen zoals de Afrikaanse krijgers. Op safari ontdekken we de grootste dieren! Ontdek het veelzijdige continent gewoon bij aap normaal.

Kampdagen augustus

dinsdag 2 & donderdag 4: onze reis gaat naar Azië

Ontdek het Verre Oosten bij aap normaal! We gaan aan de slag met Chinese inkt en keramiek. Als echte professors gaan we experimenteren in ons labo-voor-één-dag.

maandag 8 - dinsdag 9 & donderdag 11: verder naar het verre Oceanië

Vanuit Azië reizen we door naar het prachtige Oceanië. We ontdekken de schoonheid van het koraalrif en duiken in de geschiedenis van de Aboriginals met didgeridoo's, boemerangs & dot painting. Wist je dat de gekste dieren in Australië wonen? We bestuderen ze allemaal! In Nieuw-Zeeland maken we kennis met de Maori's.

dinsdag 16 & donderdag 18: we komen thuis in Europa

Deze week komen we thuis in Europa. We gaan uitvinden met afval, bouwen een groene stad met Lego en gaan schilderen zoals de Parijse kunstenaars dat deden. We koken Italiaans deze week en bij mooi weer trekken we onze Vlaamse bossen in!


Noot: de data blijven onveranderd; de volgorde van de thema-weken kan nog wisselen naargelang beschikbaarheid van externe partners. Tijdens de kampjes zelf kunnen de activiteiten wisselen naargelang weersomstandigheden.